AMCAT PREVIOUS PLACEMENT PAPER QUESTIONS-8

291.A worker Bhargab complete a piece of work in 73 days.now what wiil be the work within 1 day.

A)73

B)1/73

C)73/1

D)0

Correct Answer::B

Explanation:one day work means 1/n

So it will 1/73

292.Bhargab and Madhu do the same work in 10 days and 15 days separately.

If they work together then how many they will take .

A)7/6

B)2/6

C)1/6

D)6/5

Correct Answer::C

Explanation:(1/18)+(1/9)=1/6



293.priya and rahul same fulfil the target in 4 days.if priya alone complete the work in 12 days .then find how many days rahul take time to complete the work.

A)1/6

B)3

C)6

D)7/6

Correct Answer::C

Explanation: (1/4)-(1/12)=1/6

294.if 12 teacher teach the student from one book in 20days.then find no of days required to finish the book by 15 teacher.

A)41

B)13

C)16

D)57

Correct Answer::C

Explanation:12:15=4:5

15 teacher can do

20:x=5:4

X=16




295in software firm manic  and Chandra work in 12 hours.but Chandra can complete the work in 30 hours.now find if manic work alone then how many hours he will  taken

A)20

B)30

C)50

D)33

Correct Answer::A

Explanation(1/12)-(1/30)=1/20

296.if 3 girls and 4 boys can fulfill their target in 8 days.then find 6 girls and 8 boys can do the same work in?

A)4

B)3

C)6

D)7

Correct Answer::A

Explanation:girls=(3/a)+(4/b)=1/8

(6/a)+(8/b)=2((3/a)+(4/b))

=1/4




297.Rahul is twice good than employee as joti .if they work  together and fulfill the target in 18 days.then find how many days later rahul can complete the work.

A)4

B)3

C)6

D)7

Correct Answer::C

Explanation=(rahul 1 day work) : (joti 1 days work)=2:1

Rahul+joti=1/18

Joti”s one day work=(1/18)*(2/3)=1/27

298.male and female employee ratio 3:4 and complete work in 8 days now if 6 woman and 4 man can same work.then how many days it will take

A)4

B)3

C)6

D)7

Correct Answer::A

Explanation:woman=(6/a)+(8/b)=2((3/a)+(4/b))

=1/4



299.Reba and jhantu  can full fill work for Rs.600.reba  alone finish the work in 6 days,while jhantu can full fill the work in 8 days with help  of Utpal.they finish the work it in 3 days.find the share of each.

A)96

B)33

C)61

D)75

Correct Answer::D

Explanation:girls=utpal=1/3((1/6)+1/8))=1/24

Reba:jhuntu:utpal=ratio of 1 day work=(1/6):(1/8):(1/24)=4:3:1

Reba=600*(4/8)=300

Jhantu=600*(3/8)=225

Reba=(600(300+225)=75

 

300.Utpal can complete the target in 6 hours in day.if he got 3 times more the same work then find how many hours he will take.

A)78

B)69

C)20

D)18

Correct Answer::D

Explanation:6*3=18hours